4 x vader / dochter

Gepubliceerd op: 27 April 2017

Vier bevriende beeldende kunstenaars gaan samen de dialoog met hun respectievelijke dochters aan. De verscheidenheid, het leeftijdsverschil, de vader-dochter relatie, de vriendschapsbanden en het wederzijds respect voor de artistieke integriteit, zijn de boeiende thema’s van deze tentoonstelling.

De ruimte van het kunstcentrum De Wasserij in Lokeren inspireerde de beeldhouwer en bezieler Jef Mouton tot dit ongewoon event. Hij interpelleerde drie andere generatiegenoten of zij samen met hun artistieke dochter zin hadden om een tentoonstelling op te zetten en dit los van allerhande belangen en opportunistische verhalen.

Immers als je dochter je spreekwoordelijke oogappel is en zij zich bovendien op een artistiek beeldende wijze uitdrukt, is dit een interessante bron voor zowel vergelijk als confrontatie. Een uitdaging om er behoedzaam mee om te gaan; al was het maar uit de vaststelling dat de ene al op iets meer erkenning kan rekenen dan de andere.

Een uitdaging ook om vast te stellen dat elkeen zijn eigen weg opgaat, uit elkaars vaarwater blijft en bovendien telkens eigenzinnig uit een ander vaatje tapt.

In dit leuke opzet deelden volgende vaders en dochters de beschikbare ruimte: Dan & Caharina Dhaen, Paul en Ibrich Gees, Koen & Fien Muller en Jef & Eva Mouton.

 

Praktische Info

4 x vader / dochter van 5 tot 14 mei in De Wasserij Kunstcentrum, Zand 26, Lokeren. Open za van 14-18 u., zo van 11-18 u. Vernissage vrijdag 5 mei (19 u.) na bevestiging via info@dewasserijkunstcentrum.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.