Kunstendag voor Kinderen

Gepubliceerd op: 16 November 2016
Op zondag 20 november vindt de Kunstendag voor kinderen plaats. De ideale gelegenheid om uw jonge spruiten te laten proeven van al wat de Vlaamse en Brusselse culturele instellingen te bieden hebben: meer dan 250 uiteenlopende activiteiten voor alle leeftijden tussen 0 en 18 worden georganiseerd. Ook de beeldende kunsten zijn goed vertegenwoordigd. Een beperkte greep uit het aanbod:

M HKA, Antwerpen
Op reis met kunstenares Michèle Matyn, spelen in het Salon en nadien pannekoeken voor jong en oud!
 
FOMU, Antwerpen
Yoga voor kleuters, fotogrammen voor dummies of de betere kinderfilms? Ontdek het uitgebreide programma van het fotomuseum:
 
WIELS, Brussel
Ontdek de gekke leefwereld van kunstenaar Erik Van Lieshout en de poëtische kunstwerken van Helena Almeida, inspiratiebronnen voor doorlopende artistieke workshops: een reuze-groepscollage, een fotografisch familieportret of een spoor van deugnietenstreken in het WIELS gebouw!
 
BOZAR, Brussel
Beleef Picasso met al je zintuigen. Volg een bevlogen gids met spannende verhalen. Zijn caddie zit boordevol potloden, stiften, wasco’s, ...
 
S.M.A.K, Gent
​Allen aan boord! De 'Utopia Express' vertrekt! Maak kennis met de ‘Murga Fanfare van Komen en Gaan’. De fanfare verzorgt het verhalende en muzikale spektakel, de kinderen maken een droomlandschap. Zonder jullie verbeeldingskracht geen decor voor ‘Utopia Express 2016’!
http://smak.be/nl/agenda/kunstendag-voor-kinderen-de-utopia-express
 
NETWERK, Aalst
Benieuwd om als een echte V.I.P. een tentoonstelling te bezoeken? In NETWERK neemt een kunstenaar je mee op sleeptouw, vertelt hij je zijn diepste geheimen en deelt zijn gekke ideëen. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen is er nog een workshop voorzien.
 
Mu.ZEE, Oostende
Klankkleur tussen de kunstwerken en uitdagingen rond het futurisme, daarnaast kan je je op papier ook uitleven tussen de werken van Ensor en Spilliaert. Een waaier aan mogelijkheden met de papierkunstenaar Skriewer. En als toetje een lekkere verrassing!
 
M-Museum, Leuven
Kunst zit vol verhalen en verhalen zitten vol kunst. De huisvertelster van M - Museum Leuven neemt jullie mee naar een andere wereld in het museum. Ze toont haar lievelingswerken in de tentoonstelling van 'Op zoek naar Utopia' aan de hand van een nieuw verhaal. Jij komt toch ook?
Fotogalerij

Praktische Info

Alle activiteiten en praktische info zijn terug te vinden op www.kunstendagvoorkinderen.be

Keywords