Nate Lights’ Artist Editions in Plus One Gallery met performance Dirk Zoete

Gepubliceerd op: 12 December 2016

Nate Lights is een online website die gespecialiseerd is in Mid-Century design verlichting. Behalve dat de webstore een selectie heeft van originele verlichting uit de periode 1940-1980 met een voorkeur voor iconische ontwerpen uit Scandinavië, Nederland en Italië, is Nate Lights uitgegroeid tot coproducent voor lichtsculpturen ontworpen door beeldende kunstenaars – die zijn allemaal in een beperkte oplage beschikbaar. Van 22 december tot 12 januari zullen die laatste onder de noemer REFLECTOR voor het eerst ook offline te zien zijn in Plus One Gallery in Antwerpen.

Verschillende kunstenaars maakten ondertussen, vertrekkend vanuit hun specifieke kunstpraktijk, een ‘lamp’. Joris Van de Moortel (BE) creëerde een reeks neons geïnspireerd op zijn persoonlijke gitaarcollectie; Edi Danartono (DE) maakte een lichtgevende sculptuur in primaire kleuren van; en G. Leddington (UK) maakte dan weer een lamp in de vorm van een microfoon die reageert op muziek. Daarnaast zullen er edities te zien zijn van Nicolas Pelzer (DE), Oscar Hugal (BE), Dirk Zoete (BE), Almudena Lobera (ES), Guillaume Bijl (BE), Erika Hock (DE), Tom Volkaert (BE), Wesley Meuris (BE), Geert Goiris (BE), Koen Sels (BE), Helene Claes (BE) & Zach Bischop (UK) en Gijs Van Vaerenbergh BE.

De lichtsculptuur ‘Night-horse’ (° ^ ° HIHA) van Dirk Zoete is op de opening van 22 december de protagonist voor een monumentale vloertekening die Zoete in een performance (vanaf 20 u.) uitvoert. Zoete creëerde zijn primitief ogende sculpturen van paardenlichamen naar een reeks tekeningen (‘Mountain Man’, ‘The Wild Bunch’, ‘Showing the corpse’), geïnspireerd op de iconische stop-motion foto’s en video’s van de Britse fotograaf Eadweard Muybridge van paarden in beweging. Tijdens de finissage op 19 januari wordt het glossy magazine ‘REFLECTOR’ voorgesteld, een eigenzinnige reflectie op de tentoonstelling door Alexey Shlyk en Ben Van den Berghe.

Fotogalerij

Praktische Info

REFLECTOR van 22 december tot 19 januari 2017 in Plus One Gallery, Sint-Hubertusstraat 58+, Berchem (Antwerpen). Opening donderdag 22 december vanaf 19 u. met performance van Dirk Zoete (20 u.) en concert van OKTBR (21 u.) www.plus-one.be en www.nate-lights.com

Keywords

Geen keywords beschikbaar.