'Ten slotte' in Het Bos Antwerpen

Gepubliceerd op: 13 December 2016

In het laatste weekend van het jaar 2016 dat artistiek huis Het Bos (Antwerpen) geopend is, zijn onder de noemer ‘Ten slotte’ drie nieuwe audiovisuele Escautville-producties te zien van respectievelijk Benjamin Verhoeven, Lisa Spilliaert en Lien Hüwels. Op zondag 18 december staan de films en projecten van filmmaker Johan Grimonprez centraal.

Benjamin Verhoevens installatie ‘Scanned Locomotion’ is een onderzoek naar hoe beweging zich binnen een beeldkader relateert tot het scan procedé. Het bouwt voort op zijn vorig werk ‘Sculptural Movement’ (2014) waar hij al gebruik maakte van verschillende camerastandpunten ten opzichte van stilstaande sculpturen. Gedurende het weekend zal Benjamin Verhoeven op bepaalde momenten live aan het werk te zien zijn tijdens de toepassing van het scan procedé.

Lisa Spilliaerts ‘Growth Record’ is een biografisch geïnspireerd project op lange termijn dat het groeiproces van een kind in Japan volgt, met tussenpauzes van ongeveer een jaar, waarmee de kunstenares zich schijnbaar verbonden voorstelt. In een coproductie tussen LLS 387 en Escautville realiseerde Spilliaert dit jaar het derde deel. Tijdens het slotweekend zullen de drie delen van ‘Growth Record’ doorlopend te bezichtigen zijn.

De projectie ‘Studies in black/ Studies in white’ van Lien Hüwels zit vol subtiele referenties naar de film- en kunstgeschiedenis, waardoor de voorgestelde poses nooit leeg, maar vertrouwd lijken. De bewust gekozen armoede in haar beeldtaal – de keuze voor zwart-wit, het lage standpunt van de camera, de povere setting in het algemeen – buigt Lien Hüwels om naar een poëtische melancholie.

Op zondag 18 december is het dan de beurt aan Johan Grimonprez, wiens recentste documentaire ‘Shadow World’ getoond zal worden, inclusief een aantal fragmenten die de eindversie van zijn film niet haalden. Daarnaast zal de videokunstenaar uitgebreid vertellen over zijn oudere projecten zoals ‘Double Take’, zijn webprojecten (zoals bijvoorbeeld ‘The Tv Dinner’) en over zijn werk rond ‘Radical Ecology’ in opdracht van de Vlaamse Bouwmeester.

Fotogalerij

Praktische Info

‘Ten Slotte’ op vrijdag van 18 u. tot middernacht, za van 12 u. tot middernacht, zo. van 9-18 u. Op zo van 13-14u30 vertoning ‘Shadow World’ en van 15-18 u. lezing Johan Grimonprez. In Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen. www.hetbos.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.