2 september 2018: Open Studio's 2018

Gepubliceerd op: 30 August 2018
Op zondag 2 september organiseren kunstenaarsvereniging NICC en atelierorganisatie Studio Start 'Open Studio's 2018’. Met als ondertitel ‘Made by Artists’ geven meer dan 200 professionele kunstenaars publiek en professionals een unieke inkijk in hun atelier en werkproces. Op die manier wil Open Studio’s de aanwezigheid van professionele artistieke praktijken in een stad onder de aandacht brengen en de daarmee samenhangende nood aan ruimte voor ontwikkeling en presentatie.
 
Studioroute
Tussen 14-19 u. kunt u zelf een route uitstippelen langs de ateliers van meer dan 200 beeldende kunstenaars en creatieve ondernemers die professioneel actief zijn in Antwerpen. En dat gaat van kunstenaars zoals Carla en Stéphane Arocha-Schraenen, Narcisse Tordoir, Els Vandenmeersch en Vaast Colson, die al naam maakten tot jongere kunstenaars zoals Isabel Fredeus, Maika Garnica, Chloé Op de Beeck, Daan Gielis of Elise Eeraerts.
 
Off-Programma
Naast een studioroute vraagt Open Studio's met haar Off-Programma aandacht voor de artist-run spaces in de stad, vaak dynamische initiatieven waar kunstenaars werk van andere kunstenaars coproduceren en presenteren.
 
The curator presents
Nieuw dit jaar is de lancering van een internationaal bezoekersprogramma op initiatief van Kunstenpunt: zeven internationale jonge curatoren worden uitgenodigd in de studio’s van een selectie kunstenaars en krijgen een rondleiding langs de artist-run spaces door Antwerpse kunstenaars zoals Leon Vranken, Ria Pacquée e.a. en sectorprofessionals. Dit geeft hen een beeld van de dynamiek van de kunstscene en professionele artistiek praktijken in stad Antwerpen. Het betreft Hicham Bouzid (curator Think Tanger, Tanger); Pauline Doutreluingne (independent curator, Berlijn); Sonia Fernandez Pan (curator and writer, Esnorquel, Barcelona); Kate Strain (director Grazer Kunstverein, Graz); Jérôme Mayer (curator Les Brasseurs, Luik); Yasmina Reggad (independent curator in Londen, Athene en Algiers; en Rosa De Graaf (associate curator Witte De With, Rotterdam).

Praktische Info

Het infopunt bevindt zich aan de voet van Museum aan de Stroom. Je kan er een stadsplan ophalen en er is werk te zien van o.a. Michiel Alberts, Kitty Kamp, Stef Van Looveren, Lore Van Roelen en Patries Wichers. (ANTWERP ART paviljoen, Hanzestedenplaats 15)

www.openstudios.be

Keywords