20 jaar NICC

Gepubliceerd op: 6 February 2018

Het NICC, de vereniging die professionele kunstenaars in België verenigt, bestaat dit jaar 20 jaar. Het ontstond toen het ICC (Internationaal Cultureel Centrum), de eerste de eerste officiële instelling voor actuele kunst in Vlaanderen, op de Meir in Antwerpen in 1998 gesloten werd.

Het NICC speelt ondertussen al jaren een actieve rol in de steun en de ontwikkeling van de beeldende kunstenaar. Doel is als woordvoerder en contactpersoon te fungeren voor de kunstenaars en hen te helpen op een professionele en zelfstandige manier hun artistieke praktijk uit te bouwen. De organisatie stond onder andere aan de wieg van de atelierwerking Studio Start in Antwerpen en aan de Artist in residence-werking AIR; zij pleit daarnaast al jaren voor eerlijke verloningen voor beeldend kunstenaars.

De vereniging viert haar jubileum met een presentatie van A4 werken van meer dan 207 kunstenaars. Alle kunstwerken – die NICC van de kunstenaars kreeg – zijn ter plekke te koop. De opbrengst gaat deels naar het NICC, dat maar beperkt gesubsidieerd wordt.

Fotogalerij

Praktische Info

20 jaar NICC jubileumtentoonstelling tot 18 februari in NICC, Bouwmeesterstraat 3, Antwerpen. www.nicc.be

Keywords