21 juni: De Donkere Kamer in Brugge

Gepubliceerd op: 20 June 2017

‘De Donkere Kamer’ is een ‘magazine’ in de vorm van een live event waarin de fotografie centraal staat en werd vorig jaar door projectbureau Sluitertijd van Kaat Celis van Nederland naar België gebracht. Het betreft telkens een programma vol interviews met nationale en internationale gasten uit verschillende disciplines van de fotografie, actuele discussies over het vak en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen. ‘De Donkere Kamer’ wil een blik werpen op de fotografiewereld vandaag. En op nieuw talent: drie jonge fotografen krijgen de kans om een project te pitchen en uiteindelijk te realiseren via crowdfunding die gebeurt met muntjes die het publiek van de avond bij hun ticket krijgen en - na de pitch - kunnen inzetten. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, staat een nieuwe editie in Brugge op de agenda. Fotografie betekent letterlijk ‘schrijven met licht’ – deze editie wordt dus een feest van het licht, op de zomerzonnewende.

Het cross mediale programma en de presentatie zijn in handen van Lars Boering, directeur bij World Press Photo. Gasten zijn onder meer choreograaf en kunstenaar Wim Vandekeybus, die zijn boek ‘Rage of Staging’ komt voorstellen. Verder deelt fotograaf Jan Rosseel zijn fascinatie voor ons geheugen in ‘Back-up’. Presentatoren Lars Boering en Anna Luyten praten met Awoiska van der Molen, die internationale faam geniet met ‘Blanco’ en met Gilbert Fastenaekens over hoe de nacht licht brengt in zijn werk. Tot slot vertelt Eric Rinckhout het verhaal achter de gloednieuwe expo rond Sebastiao Salgado en voorziet Stijn Meuriseen foto van een spoken column.

 

 

Praktische Info

'De Donkere Kamer' vindt plaats op 21 juni 2017 in het Concertgebouw van Brugge, ’t Zand 34, Brugge.
Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.ddk-live.com/belgie
Meer informatie vind je op www.sltrtd.be of op de Facebookpagina van Sluitertijd. Volgende edities staan gepland op 14 september in het Gentse Sint-Pietersabdij en op 26 oktober in C-mine in Genk.

Keywords