Adriaan Raemdonck over vijftig jaar galerie De Zwarte Panter in Antwerpen

Gepubliceerd op: 22 November 2018

Op 5 december 1968 opende ex-Academiestudent Adriaan Raemdonck (nu 73) een galerietje in een slooppand in het hart van Antwerpen. Vandaag is het de oudste nog bestaande galerie in België. Dat wordt herdacht met een tentoonstelling in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Maar er is natuurlijk nog veel meer te herinneren. Een gesprek.

Adriaan Raemdonck: "Eigenlijk wou ik zelf ook kunstenaar worden. Ik had Sint-Lucas Brussel en daarna de Academie van Antwerpen ‘gedaan’, ik had het voor James Ensor en Jean Brusselmans, voor de echte schilderkunst dus. Ik heb overigens enkele succesvolle tentoonstellingen als schilder gehad, onder meer in wat nu het Kasteel Van Gaasbeek is. Ik verkocht zelfs goed."

Marc RUYTERS

Praktische Info

‘Schilders & Schrijvers: 50 jaar galerie De Zwarte Panter’ van 6 december tot 13 januari 2019 in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Open di-zo van 13-17 u.

Tot 13 januari loopt in De Zwarte Panter de tentoonstelling ‘Territorium’ met schilderijen van Marc Kennes. Hoogstraat 70-74 Antwerpen, www.dezwartepanter.com

Keywords