Ai Weiwei in het FOMU Antwerpen

Gepubliceerd op: 16 November 2017

‘Alleen kunstenaars die geïsoleerd staan, kunnen iets wezenlijks tot stand brengen. Alleen de geëxcommuniceerde kan iets waarachtigs voortbrengen,’ schreef P.F. Thomése. Het lijkt wel alsof hij gecontesteerd politiek activist en kunstenaar Ai Weiwei in gedachten had. Die kennen we als prediker van geweldloos verzet. Tegen machtsstructuren en politieke/sociale onrechtvaardigheid, opkomend voor menselijkheid, mensenrechten en vrijheid van denken. In woord noch daad laat deze man zich temmen.

"'Mirrors' toont verschillende acties die ik met een camera documenteerde. De diversiteit in het getoonde beeldmateriaal is belangrijk. Analoog naast digitaal. Esthetisch naast politieke confronterend en geëngageerd. Alle beelden samen zijn een reflectie van mijn innerlijke zelf én de maatschappij. Alsof ik mezelf en de wereld een – al dan niet gebroken – spiegel voorhoud."

Sofie CRABBÉ

Fotogalerij

Praktische Info

‘Ai Weiwei - Mirrors’ tot 18 februari 2018 in het FOMU fotomuseum, Waalsekaai 47, Antwerpen. Open di-zo van 10-18 u. www.fotomuseum.be

Keywords