Architecten KANAL bekendgemaakt

Gepubliceerd op: 23 March 2018
Het KANAL - Centre Pompidou heeft zojuist de laureaat van de architectuurwedstrijd bekendgemaakt: het gaat om de alliantie van de bureaus NoAarchitecten (Brussel), EM2N (Zürich) en Sergison Bates architects (Londen). Na een eerste selectie van 92 dossiers volgde de shortlist met 7 kandidaten, waaruit de uiteindelijke winnaar uit de bus is gekomen.
“NOA/ EM2N / Sergison Bates architects gaan een scene voor Brussel creëren. Meer dan een museum wordt het een ruimte van toe-eigening door de Brusselaars,” zei projectverantwoordelijke Yves Goldstein. Het winnende architectenteam wil het gebouw dan ook openen als een “gezellige, levendige en dynamische uitwisselingsplek die alle bewoners van Brussel kan aanspreken.”
De voormalige Citroëngarage, opgetrokken in modernistische stijl en met een oppervlakte van 35.000 m2, zal naast een museum voor moderne en hedendaagse kunst, ook het architectuurcentrum CIVA omvatten en ruimte voor cultuur, onderwijs en recreatie.
De architecten willen de iconische elementen van het gebouw behouden en op intelligente en subtiele wijze het bestaande ontwerp aanpassen aan het programma.
Vanaf 5 mei zal er permanent werk te zien zijn in KANAL, te beginnen met tien gloednieuwe kunstwerken in opdracht. Bij de geselecteerde kunstenaars onder andere Gabriel Kuri, Raffaela Crispino en Simona Denicolai & Ivo Provoost.
De bouwwerken worden in de herfst 2019 ingezet en moeten af zijn eind 2022, wanneer KANAL - Centre Pompidou officieel de deuren opent.

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords