Art Dubai: nog internationaler dan voordien

Gepubliceerd op: 20 March 2017

Art Dubai heeft sinds kort een nieuwe artistiek directeur. Myrna Ayad neemt voor de 11e editie het roer over van Antonia Carver die is aangesteld als directeur van de non-for profit organisatie Art Jameel dat in 2018 over een eigen, gloednieuw museum beschikt.

Een aantal grote internationale galeries die de afgelopen jaren deelnamen (Almine Rech, Gladstone, Pace,…) zijn nu niet meer present, maar met maar liefst 94 exposanten uit 43 landen is het de meest internationale – maar niet de sterkste – editie van een op zich al zeer globale beurs. Vandaar dat de sectie Marker, voordien gewijd aan specifieke regio’s (zoals verleden jaar de Filipijnen) wordt stopgezet en opgenomen in het algemene parcours.

Met een reeks debatten tijdens het Global Art Forum en de nabijgelegen Biënnale van Sharjah maakt Dubai opnieuw haar reputatie waar als ontdekkings- en ontmoetingsplek voor kunst uit de boomende MENASA regio (Middle East, North Africa, South Asia).

Sam STEVERLYNCK

Lees het volledige verslag van de beurs, de biënnale van Sharjah en een toelichting van Rem Koolhaas’ over zijn eerste ontwerp in Dubai - een stad die een grote invloed heeft gehad op zijn denken - in H ART#169.

Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.