Athar Jaber stelt beelden tentoon in Firenze

Gepubliceerd op: 25 June 2015

De Antwerpse beeldhouwer Athar Jaber is van Iraakse afkomst, werd in 1982 geboren in Rome, bracht zijn jeugd door in Italië, woonde zes jaar in Nederland en nu al vele jaren in Antwerpen. Jaber is een beeldhouwer pur sang, leerde het vak aan de Antwerpse Academie (met Frans Heirbaut als belangrijk leermeester) en werkt vooral in marmer en natuursteen. Hij heeft een mooi atelier in de Wolkammerij in Hoboken, vlak bij de fabrieksgebouwen van Umicore. De Wolkammerij is een stevig project van Studio Start, organisatie die met de steun van de stad Antwerpen aan beeldende kunstenaars betaalbare ateliers biedt (zo’n 250 euro per maand) en hier beschikt over een vijftiental werkruimtes. Het atelier van Jaber is, met een prachtige lichtinval, een juweeltje.

Praktische Info

‘Where Pain becomes Beauty’ van Athar Jaber, van 2 tot 31 juli in Palazzo Medici Riccardi in Firenze. Open do-di van 9 tot 19 u. www.palazzo-medici.it
Op 2 juli is er een panelgesprek tussen Philippe Van Cauteren (S.M.A.K.) en Neri Torcello (curator) met als thema ‘National Narrative in an Ever-shifting World’. Nadien volgt een gesprek met de kunstenaar.

Keywords