Bernd Lohaus in Resethome

Gepubliceerd op: 19 September 2017

‘Bernd Lohaus: Stone / Bronze’ brengt twee monumentale buiten-sculpturen in steen, het tiendelige werk ‘TEIL / GELEBT-GELIEBT’, uit 1987 en het werk ‘GLUT’, uit 1990, die beide in de tuin van Resethome worden gepresenteerd. In het huis en de nabijgelegen tot tentoonstellingsruimte gerenoveerde loods gaan verschillende bronzen sculpturen de dialoog aan met de architectuur van Resethome en omgeving in Borgloon.
De werken van Bernd Lohaus (°1940 Düsseldorf - 2010 Antwerpen) werden in de afgelopen decennia uitgebreid tentoongesteld, zowel in België als internationaal. In 1992 nam Lohaus deel aan documenta IX, gecureerd door Jan Hoet, en hij was opgenomen in tentoonstellingen in gerenommeerde instellingen zoals S.M.A.K, Gent (2005), Van Abbemuseum, Eindhoven (1979), Düsseldorf Kunstmuseum (1980) en later Mac’s Grand Hornu (2013) en M HKA, Antwerpen.

Resethome biedt een ruimte voor artistieke productie en reflectie, een thuishaven voor kunstenaars en voor tijdelijke tentoonstellingen. De ruimte is ontworpen om zowel lokale als andere hedendaagse visuele kunst, kunstenaars en het publiek naar Limburg te trekken en wil in de gemeente Borgloon een dialoog over moderne kunst mogelijk maken.


 

Fotogalerij

Praktische Info

‘Bernd Lohaus: Stone / Bronze’ tot 15 oktoberin Resethome, Sint-Truidersteenweg 137 Borgloon (deelgemeente Gotem). Open zo van 15-18 u., of op afspraak via www.resethome.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.