Chiharu Shiota bouwt installatie in Noordbrabants Museum, Den Bosch

Gepubliceerd op: 21 September 2017

Twee jaar geleden was het Japanse paviljoen voor veel mensen één van de hoogtepunten van de Biënnal van Venetië. Daar maakte de Japanse kunstenaar Chiharu Shiota van rode draad een ruimte vullende installatie die ze vol hing met sleutels. Rutger Pontzen noemde de installatie in De Volkskrant ‘Blikvanger van stralende omvang’, Het Financiële Dagblad schreef ‘De installatie is beeldschoon’ en The New York Times had het over ‘Chihaur (sic) Shiota’s seductive presentation’. Nog tot midden oktober is nu opnieuw een met rode draad geweven installatie van Shiota te zien, dit keer iets dichter bij huis, in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. En ook hier is de ervaring overdonderend.

Anne-Marie POELS

Chiharu Shiota: "Het idee van ‘Uncertain Journey’ dateert al van 2016 en toen ik deze ruimte binnen kwam en het licht zag, wist ik meteen dat ik die hier kon uitvoeren. Uiteindelijk heb ik dat ook gedaan, precies zoals ik het in mijn hoofd had zitten."

 

Praktische Info

Chiharu Shiota tot 15 oktober in het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, Den Bosch, NL. Open di-zo van 11-17 u. www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Keywords