Connected/Disconnected in CC De Ververij

Gepubliceerd op: 18 September 2017

Van za 23 september tot zo 8 oktober loopt in CC De Ververij in Ronse de tentoonstelling 'Connected/Disconnected', dit in het verlengde van het Textielfestival (met workshops, voorstellingen en een textielmarkt) dat op 22, 23 en 24 september in De Ververij doorgaat.

‘Connected/Disconnected’ verwijst naar de verbinding van beeldelementen met elkaar en met de ruimte of de loskoppeling ervan. Het staat ook op de wijze waarop individuen zich ten opzichte van elkaar, de gemeenschap en de ruimte gedragen. Verbonden of in isolement.

In de politiek, het dagelijkse leven en ook in de kunst ontwaren we een vorm van ‘loskoppeling’ en desoriëntatie door de globalisering en verregaande digitalisering. De vluchtige netwerkcultuur doet de behoefte groeien naar meer diepgaande één-op-één contacten, de opgelegde abstracte vormgeving in onze leefwereld veroorzaakt een verlies aan verbinding met onze tactiele leefwereld en doet de interesse in textiel en handwerk toenemen, omdat we de communicatie met een textuur missen. Curator van deze tentoonstelling is H ART-medewerkster Isabelle De Baets (kunsthistorica U-Gent).

De tentoonstelling opent op vrijdag 22 september met de Performance ‘Liquid Tarpaulin Blue’ door Marie Julia Bollansée (18u30-19u30). Deze performance is een trage voettocht over de site rond de Ververij. Nadien is van 20-22 u. de vernissage van de tentoonstelling voorzien.

Deelnemende kunstenaars : Marie Julia Bollansée, Laura Caroen, Louise Delhaye, Leda De Voldere, Sanne De Wolf, Disarming Design From Palestine, Marijs Kempynck, Alioum Moussa, Joanna Reuse, Golnesa Rezahneshad & Manoeuvre, Maarten Vanden Eynde, Manoeuvre/Ada Van Hoorebeke, Maartje Fliervoet/Participants, Emma Van Roey.

Praktische Info

'Connected/Disconnected' tot 8 oktober in CC De Ververij, Wolvestraat 37, Ronse. Open wo-za-zo van 14-18 u. Gratis toegang. www.ronse.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.