Elias Cafmeyer wint STRT Schot prijs

Gepubliceerd op: 24 August 2017
Jaarlijks reikt Studio Start – het Antwerpse expertisecentrum op het gebied van werkruimten voor kunstenaars dat individuele startende creatieve ondernemers, collectieven, vastgoedeigenaars, organisaties en overheden begeleidt en adviseert – een prijs uit, de STRT Schot prijs, aan een afstuderend kunstenaar aan St Lucas Antwerpen en KASKA).
 
Elias Cafmeyer is de winnaar van de vierde editie van de STRT Schot prijs. Een externe jury bestaande uit curatoren Alan Quireyns (AIR Antwerpen) en Laura Herman (La Loge) en beeldend kunstenaars Tom Volkaert en Marina Pinsky selecteerden Elias Cafmeyer op basis van zijn installatie ‘Zonder titel (Viaduct)’, in de Capital – M show, de eindejaarsshow 2017 die doorging aan Campus Paardenmarkt.
 
Jurylid Laura Herman over het werk:
“Hoewel het werk - een uitsnede van een brug die blok B en C met elkaar verbindt - een monumentaal karakter heeft, merkte de jury op dat de installatie op een subtiele wijze ruimte inneemt zonder de aandacht naar zich toe te trekken. Vele bezoekers wandelen onder de brug door alsof de brug er altijd gestaan heeft. Het is een observatie die wijst op de knappe en uitgepuurde wijze waarop de brug geïnstalleerd werd: een architectonisch volume dat er staat, maar tegelijkertijd helemaal geïntegreerd werd in de omgeving. Bovendien is de brug niet alleen een onmisbare infrastructuur binnen het stedelijke weefsel, maar ook een beeld dat de noodzaak oproept om bruggen te bouwen in een diverse stad. Op die manier slaagt Elias erin om zijn interesse voor de urbane ruimte te verbinden met maatschappelijke vraagstukken.”

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.