Els Vanden Meersch in Edegem en Antwerpen

Gepubliceerd op: 23 February 2017
Els Vanden Meersch (°1970, woont en werkt in Antwerpen) is de derde kunstenaar die, na Karel Verhoeven en Sanne De Wolf, een residentie van zes maanden hield in het Edegemse woonzorgcentrum Immaculata.
Dat WZC zette in 2015 een samenwerkingsverband op met het M HKA rond hedendaagse kunst. Het project heet E!, wat staat voor Ervaring in verleden, heden en toekomst: E! wil de bewoners van het woonzorgcentrum, samen met hun familieleden, vrienden en kennissen, uit hun comfortzone halen en nieuwe ontdekkingen laten doen, via ontmoetingen met de hedendaagse kunst.
 

Els Vanden Meersch: “Ik was hier bij mijn residentie vooral geïnteresseerd in het grote Huis dat Immaculata Edegem is: ik vroeg de bewoners bijvoorbeeld of ze zich in dit gebouw ‘thuis’ voelden. Maar daar waren de meesten niet mee bezig, ze hadden zich teruggetrokken in hun eigen kamer, met eigen meubelen en gerief. Dus heb ik mijn focus verlegd: ik richtte me niet op hun meubels, maar op hun bezit van boeken en tijdschriften, hun bibliotheek als het ware."

Marc RUYTERS

Fotogalerij

Praktische Info

‘Storyboard’ van Els Vanden Meersch nog tot 25 februari in WZC Immaculata, Oude Godstraat 110, Edegem. Open tijdens de kantooruren.

‘Mastering the Curtains’ van Els Vanden Meersch van 9 maart tot 2 april in Inbox M HKA, Leuvenstraat 32, Antwerpen. Opening en boekpresentatie op 9 maart van 19-21 u. Ingang langs de trap naar vijfde etage, de lagere etages zijn gesloten. www.muhka.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.