Ermias Kifleyesus wint Grote Prijs Ernest Albert 2018

Gepubliceerd op: 4 July 2018

Het stadsbestuur van Mechelen organiseert de tweejaarlijkse kunstprijs Grote Prijs Ernest Albert. Deze prijs wordt beurtelings toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & grafiek. In 2018 is de discipline Schilderkunst aan de beurt.

De jury, onder het voorzitterschap van Hans Martens, kende de Grote Prijs Ernest Albert 2018, ter waarde van 7500 euro, unaniem toe aan Ermias Kifleyesus. Uit het juryverslag: “In de hedendaagse maatschappij van vandaag leven noties als multiculturaliteit, migratie, globalisatie, overconsumptie en de overbevolking van grootsteden. Ze vormen impliciet de achtergrond waartoe het werk van de kunstenaar zich verhoudt.”

Ermias Kifleyesus (°1974) leeft en werkt in Brussel en heeft zijn roots in Addis Abeba, Ethiopië. Hij studeerde aan Kunstacademies in Addis Abeba en Londen en aan het HISK in Gent. Hij tekent, maakt films en installaties en wordt vandaag geëerd voor zijn schilderkunst. 

Voor de huidige editie werd een record aantal dossiers ingediend. Niet minder dan 197 kunstenaars dongen mee naar een selectie. Op basis van de portfolio’s selecteerde een jury 16 kunstenaars die uitgenodigd worden om werk tentoon te stellen in de tentoonstellingszalen van het Cultuurcentrum Mechelen.

Wegens de hoogstaande kwaliteit van de ingezonden en geselecteerde werken kende de jury een eervolle vermelding toe aan de 15 andere geselecteerde kunstenaars: Arne Bastien, Francis Bekaert, Jana  Cordenier, Wim De Pauw, Charlie De Voet, Bendt Eyckermans, Joost Gevaert, Gommaar Gilliams, Luis Guzman, Maryam Najd, Hilde Overbergh, Denie Put, Marie Rosen, Ezra Veldhuis, DAWid ADrian Wojtalewicz.

 

 

 

Ermias Kifleyesus, ‘Levade’, 2018.{onderschrift}

Praktische Info

'Grote Prijs Ernest Albert 2018' met werken van de 16 kunstenaars tot 19 augustus in het Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, Mechelen. Open do-zo van 13-18 u. Gratis toegankelijk.

Keywords