Expo: ‘Buiten-Land’ in Zoersel

Gepubliceerd op: 2 February 2018

Landschappen schilderen vormt een rijke traditie in onze westerse beeldcultuur. Hoe beleeft de kijker zijn landschap? Hoeveel landschappen bevinden er zich in een landschap? Wanneer is een landschapsschilderij geen landschap meer? Wat representeert een landschap in deze context? Bestaat er iets als een niet ingekaderd landschapsschilderij? Zulke vragen kunnen we onszelf eindeloos blijven stellen.

Voor de tentoonstelling, met als titel ‘Buiten-Land’ werd werk geselecteerd van Nele Tas, Frie J. Jacobs, Hans Vandekerckhove, Stefan Peters, Greet Van Autgaerden, Bruno Van Dijck en Fik van Gestel. Ze werden gekozen omdat ze het landschap vanuit verschillende invalshoeken, maar steevast in een hedendaagse context bevragen. Van het archiveren en systematische vastleggen van landschapselementen tot de benadering van het landschap als mentale ruimte. Van de abstraherende tot de meer picturale benaderingswijze.

 

 

Praktische Info

Van 3 tot en met 25 februari 2018 in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1, Zoersel. Open za van 13u30-18 u., zo. van 11-18 u. Info: debijl@zoersel.be . www.zoersel.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.