Expo's WARP Sint-Niklaas

Gepubliceerd op: 20 June 2017
Bij WARP in Sint-Niklaas openen op 29 juni twee nieuwe tentoonstellingen. De eerste is de groepstentoonstelling ‘Tricksters’, die behalve bij WARP zelf ook deels doorgaat in het Stedelijk museum Sint-Niklaas SteM en waarin op zoek gegaan wordt naar de ambigue Trickster-figuren. Wat is er zo fascinerend aan outlaws die zich boven de wet stellen en waarom vinden we hen – ondanks alles – sympathiek? Waarom projecteren we goede of slechte menselijke eigenschappen zo graag op dieren en wat vertelt dat over onze relatie mens-dier? Het betreft een tentoonstelling over inspirerende dierenfabels, een onmogelijke eenheid met de natuur, oordelen en veroordelen, en de dubieuze kick van een Tricksterbestaan. De tentoonstelling omvat werk van o.a. Stefan Balleux, Clare Benson, Joseph Beuys, Caroline Coolen, Gert Cools, diverse antiquariaten, Brian Coutinho, Ronny Delrue, Paul De Vylder, Tom Liekens, Jacques Lizène, Flup Marinus, Tuur Marinus en Lars von Trier.
 
De tweede tentoonstelling is een solo en gaat door in de exporuimte K1, een vitrine, gelegen in de Apostelstraat 18, Sint-Niklaas, net naast het WARP-huis. WARP stelt deze expositieruimte ter beschikking aan beeldende kunstenaars, telkens voor een periode van 1 maand. Op het einde van elke maand wordt de fakkel doorgegeven aan de volgende kunstenaar. Vanaf 29 juni is het hier de beurt aan Sarah De Vos (°1985, Brussel) die in haar schilderijen het aura van het unieke beeld wil herstellen. De dynamiek van de digitale media vertaalt ze naar de kalme bezonkenheid van de schilderkunst. De nieuwe reeks églomisé-glasschilderingen – enerzijds totaal transparant, anderzijds schuilgaand achter zichzelf – benadrukken de spanning tussen vervlakking en diepte. Met YouTube als ‘how to’, Instagram als spiegel en Netflix als substituut voor alles wat tijd kost, brengen de schilderijen achter hun ‘Ipad-achtige’ glans, de toeschouwer een bewustwording van tijd en werkelijkheid.

Praktische Info

'Tricksters' van 29 juni tot 6 augustus 2017 in WARP, Apostelstraat 20 / SteM, Zwijgershoek 14, Sint-Niklaas. Open: WARP di van 19-23 u., za-zo van 14-17 u. / SteM; wo tot za van 14-17 u., zo van 11-17 u.
Geleid bezoek mogelijk op zondagnamiddag. Info en inschrijvingen voor rondleiding via info@warp-art.be
 
Het vitrineproject van Sarah De Vos is permanent te zien gedurende een maand.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.