EyeOpener 2019

Gepubliceerd op: 4 March 2019

EyeOpener 2019 is een tentoonstelling met werk van kunstenaars en kinderen. De werken worden verkocht om onderzoek te steunen rond het syndroom van Wolfram, een uiterst zeldzame ziekte, die al vanaf jonge leeftijd diabetes, blindheid en soms zelfs doofheid veroorzaakt. Zeldzame ziektes krijgen helaas niet de nodige aandacht. Onderzoek is daarom heel dringend nodig om Bertha en andere kinderen te helpen.

De Eye Hope Foundation organiseert daarom voor de tweede keer een tentoonstelling onder leiding van curator Werner Mannaers met werk van o.a. Michael Borremans, Wouter Feyaerts, Philip Aguirre y Otygui, Arpaïs Du Bois, Fred Bervoets, Nel Aerts, Nick Andrews,Tinka Pittoors, Kris Fierens, Marc Vanderleenen, Kamagurka en Herr Seele.

Ook kinderen uit tal van academies uit het Antwerpse stellen hun creaties voor, met als thema ‘vervormd gezicht’.

De tentoonstelling vindt plaats in de Wintertuin van de Academie van Antwerpen, met een vernissage ingeleid door Jan Bots op zaterdag 16 maart om 13 u. Alle geëxposeerde werken worden verkocht – ook die van de kinderen - gedurende het weekend van 16 en 17 maart, telkens van 11-18 u. De opbrengst is volledig ten voordele van het onderzoek naar het syndroom van Wolfram.

Deelnemende academies zijn onder meer Academie-noord: Regionale academie voor beeldende kunsten Brasschaat, De! Kunsthumaniora Antwerpen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de Academie voor Beeldende Kunst Mortsel , de Gemeentelijke Academie voor Schone kunsten Arendonk, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Sint-Niklaas, de Academie van Eeklo.

Praktische Info

eyehopefoundation.org/nl

Keywords