Finalisten BelgianArtPrize bekend

Gepubliceerd op: 21 April 2018

De vzw La Jeune Peinture Belge/De Jonge Belgische Schilderkunst en BOZAR maakten de namen bekend van de vier finalisten van de nieuwe editie van de BelgianArtPrize, een tweejaarlijkse prijs die toonaangevende kunstenaars die wonen en werken in België ondersteunt in de verdere ontwikkeling van hun carrière en internationaal netwerk.

De vzw La Jeune Peinture Belge/De Jonge Belgische Schilderkunst vroeg experten hedendaagse kunst om kunstenaars voor te dragen. Uit deze longlist selecteerde de jury de vier finalisten: Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het kunstenaarsduo Jos De Gruyter & Harald Thys.

De juryleden waren Kersten Geers, architect en mede-oprichter van OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Sophie Lauwers, Director Arts & Policy- BOZAR, Bernard Marcelis, historicus, kunstcriticus en onafhankelijk curator, Michel Moortgat, CEO Duvel Moortgat, kunstverzamelaar, GiulianaSetari Carusi, President Cittadellarte - Fondazione Pistoletto en DenaFoundation for Contemporary Art, kunstverzamelaar, Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van S.M.A.K. in Gent en Sylvie Winckler, kunstverzamelaar.

De vier finalisten zullen nieuwe werken tentoonstellen van 15 maart tot 26 mei 2019 in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR). Uit de vier finalisten zal een tweede jury de winnaar van de BelgianArtPrize kiezen in april 2019. De winnaar ontvangt een bedrag van 25.000 euro (gefinancierd met de dotatie van de Prijs Crowet). Het publiek kan in de loop van de expo een stem uitbrengen op zijn favoriete kunstenaar voor de ING Public Prize (10.000 euro), uitgereikt door de hoofdsponsor ING.

 

 

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.