Floris Vanhoof in de Warande

Gepubliceerd op: 9 May 2018

Floris Vanhoof (°1982, Mol) is één van de kunstenaars die opduiken in H ART #181. Maar voordat dat nummer van de persen rolt, kunt u op 19 mei alvast zelf een event meepikken, samengesteld door deze kunstenaar die balanceert op de grens van muziek en beeldende kunst.

Met ‘De Vloeibare Computer’ bijt Vanhoof de spits af binnen een nieuwe programmatie van kortlopende multidisciplinaire tentoonstellingen die cultuurhuis de Warande jaarlijks naast het reguliere programma zal organiseren. Vanhoof combineert muziek, installaties en performances en toont drie installaties waarin hij onderzoekt hoe het samenspel tussen geluid en beeld bepalend is voor onze perceptie.

Op 19 mei nodigt Vanhoof drie kunstenaars uit die in dialoog gaan met zijn werk. De bezoeker kan gratis meerijden met de bus van Antwerpen-Centraal (Koningin Astridplein) naar de Warande, waar meteen de eerste performance plaatsvindt. Francesco Cavaliere (°1980, Piombino, Italië) zal tijdens de busrit naar de Warande een fantasierijk radiospel voorzien. Met zijn stem en klankeffecten zal hij een imaginair universum oproepen, bevolkt door vreemde schepsels. Aangekomen aan het cultuurhuis presenteert een lokaal harmonisch orkest ‘Pastoral for Concert Band and Fireworks’.  Lieven Martens (°1981, Turnhout) componeerde dit stuk en liet zich inspireren door bosbranden tijdens de zomer aan de Douro in Noord-Portugal en het vuurwerk dat ondanks het gevaar alsnog voor feesten in de naburige dorpjes werd afgestoken. Tot slot zal ook de filmprojectie ‘Spacy Takashi Ito’ (1981, 16mm, 10’) te zien zijn van de Japanse avantgardistische filmmaker Takashi Ito (°1956, Fukuoka) waar de illusie van tijd en ruimte centraal staan.

Indien u de bus wil nemen, bent u verplicht om zich in te schrijven: inschrijvingen bustour via expo@warande.be of via www.warande.be

 

Praktische Info

‘De Vloeibare Computer’ tot 27 mei in de Warande. Warandestraat 42, Turnhout. Open van ma-zo van 10-17u. 

De bus vertrekt vanaf Antwerpen-Centraal om 19:00 en komt daar weer terug aan om 22:30, op tijd voor treinaansluitingen naar Gent en Brussel. Indien u de bus wil nemen, bent u verplicht om zich in te schrijven: inschrijvingen bustour via expo@warande.be of via www.warande.be

 

Keywords