Gery De Smet zoekt deelnemers kunststoet

Gepubliceerd op: 21 February 2017

Ter gelegenheid van de MAART Kunstroute (een organisatie van de stad Waregem, BruthausGallery, de Stedelijke Kunstacademie, Claessens Canvas, Be-Part en Verde Art Gallery) organiseert kunstenaar Gery De Smet een happening in de vorm van een stoet op vrijdag 24 maart: die stoet vormt het startschot van de MAART Kunstroute, een kunstparcours langs galeries en tentoonstellingsruimtes in Waregem.

Om het event te realiseren is kunstenaar Gery De Smet op zoek naar 297 personen die deel uitmaken van de stoet door met een handgemaakt bordje van CC De Schakel naar Bruthaus te wandelen. Gery De Smet maakt 297 bordjes op een stok die verwijzen naar bestaande dorpen en gemeentes met een naam die eindigt op ‘gem’. Waregem is daar één van. De bordjes worden alfabetisch gedragen van startpunt CC De Schakel naar Zaal 29 (Stedelijke Kunstacademie) en dan naar Claessens Canvas in de Molenstraat waar de bordjes deel uitmaken van een kunstinstallatie met de titel ‘Familieopstelling’. De afstand van de stoet is 900 meter. De stoet eindigt in BruthausGallery aan de Molenstraat waar de solotentoonstelling ‘Avonden in Avondland’ van Gery De Smet te zien is.

De stoet wordt op film vastgelegd. Wie wil deelnemen aan deze stoet als start van MAART Kunstroute mag naam en voornaam naar gerydesmet@telenet.be mailen. In totaal zoeken de organisatoren 297 deelnemers. Bij inschrijving kan je kiezen welk bordje met naam van een gemeente je zal dragen.

Praktische Info

Afspraak op vrijdag 24 maart om 18u30 in de hal van CC De Schakel, Schakelstraat 8, Waregem

Keywords

Geen keywords beschikbaar.