‘Growth Record’ van Lisa Spilliaert in de Beursschouwburg

Gepubliceerd op: 19 October 2017

Toen Lisa Spilliaert hoorde dat de Japanse man waarmee ze kort een relatie had een kind zou krijgen bij een andere vrouw, zag zij daarin een motief voor de start van een langdurig, relatief kleinschalig maar indringend project. Sinds 2014 trekt ze jaarlijks naar Japan en volgt ze met haar analoge camera het jongetje – telkens trekt ze daarvoor een halve dag uit. Ondertussen legt een cameraman of -vrouw op film vast hoe zij de ontwikkeling van het jongetje fotografeert: van een gemakkelijk te portretteren zittende baby, in ‘Growth Record #1’ tot een beweeglijk ventje dat zich al rollend over de vloer van een museum te pletter amuseert in het meest recente ‘Growth Record #4’. Dat vierde deel werd geproduceerd door de Beursschouwburg en is aanleiding voor een tentoonstelling daar.

Lisa Spilliaert: "Het project is relatief kleinschalig en ik kan met dit werk niet alles vertellen, maar het is wel een belangrijk zijspoor."

Anne-Marie POELS

 

Fotogalerij

Praktische Info

Lisa Spilliaert ‘Growth Record’ tot 22 december in Beursschouwburg, Rue A. Ortsstraat 20-28, Brussel. Open wo-vr van 12-18 u., za van 12-19 u. www.beursschouwburg.be

Keywords