Guy Schraenen overleden

Gepubliceerd op: 20 November 2018

De Belgische curator, uitgever en essayist Guy Schraenen is overleden. Hij werd 77. In 1974 was hij co-oprichter van het befaamde Archive for Small Press and Communication (ASPC). Dat maakte deel uit van een belangrijk internationaal netwerk binnen de onafhankelijke kunstpers. Schraenen werd beroemd in de kunstwereld voor zijn onverdroten werk met kunstenaars en kunstenaarsarchieven. Via vele initiatieven, onder meer zijn eigen Archive Space, steunde hij kunstenaars uit de hele wereld. Met name zijn werk voor Poolse kunstenaars in de jaren zeventig bleek een grote steun voor hun internationale doorstroming.

Schraenen leidde van 1966 tot 1976 ook Galerie Kontakt in Antwerpen, waar hij werk van onder meer Jef Geys, Georges Vantongerloo, Lucio Fontana en anderen toonde. Hij had ook een eigen uitgeverij, Guy Schraenen Editeur, waarmee hij een stroom uitgaves publiceerde.

In 1989 werd Schraenen curator van de collectie kunstenaarspublicaties ‘A Museum within a Museum’ in het Museum Weserburg in Bremen. Dat museum nam in 1999 ook het Archive for Small Press and Communication over.

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.