H ART zag: Art Cologne

Gepubliceerd op: 8 May 2017
Art Cologne - de oudste beurs voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld – trekt al langer een rits topgaleries aan zoals David Zwirner, Hauser & Wirth, Sprüth Magers en Thaddaeus Ropac, en dit jaar ook nieuwkomers zoals Gagosian en White Cube.
 
Maar voor haar 51e editie had de beurs de sectie jonge galeries onder de noemer NEUMARKT een frisser make-over gegeven. En het moet gezegd: het resultaat was best aangenaam. Grotere en bredere stands, meer solo booths, samenwerkingen tussen galeries, … het is een internationale trend die al een tijdje aan de gang is en een bezoek aan de beurs aangenamer maakt. We verlieten de beurs dan ook met een lichter gevoel dan verleden jaar.
 
Maar in Keulen, het nabijgelegen Düsseldorf en het Rijnland in het algemeen, is natuurlijk nog veel meer kunst te zien. Bij onze hoogtepunten de solo show van Avery Singer in de Kölnischer Kunstverein, Marcel Broodthaers (K21) en Otto Dix (K20) en de privé Philara Sammlung in Düsseldorf waar naast internationale toppers (Gregor Hildebrandt, Kris Martin, Peter Buggenhout, Tomas Saraceno, Taryn Simon), ook een fraaie solo te zien is van Erika Hock.
Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.