Hans Demeulenaere & Emi Kodama in de Beursschouwburg Brussel

Gepubliceerd op: 3 March 2016

Het huis, de vorm ervan en hoe we daarbinnen functioneren zijn de rode draad doorheen ‘You make a better door than you do a window’, de tentoonstelling van Hans Demeulenaere en Emi Kodama. Zo is er een link met de installaties en sculpturen waarin Demeulenaere architecturale vormen reconstrueert die vaak naar het huiselijke verwijzen. Maar net zo goed naar de teksten, tekeningen, performances, video’s en fotografie waarin Kodama zich bezig houdt met herinneringen en het (onder)bewustzijn – vaak binnen een bepaalde ruimte.

Hans Demeulenaere: “De tatami heeft een specifieke maat en elke ruimte vraagt om een andere hoeveelheid en een ander patroon. Ook mijn werk is nauw verbonden met elementen die van buitenaf komen (zoals de tatamimaat die bepalend is, amp), iets dat aanwezig is maar dat ik me probeer eigen te maken en vertaal naar een tentoonstellingsmodel.”

Emi Kodama: "Als ik over thuis nadenk is dat fysiek ver weg, maar via de telefoon is de persoon met wie je praat vlakbij en ook in je herinneringen voelt een persoon dichtbij, of hij is dichtbij je hart. Zo kun je jezelf ook binnen het heelal postioneren, dan is de rest vlakbij."

Fotogalerij

Praktische Info

Hans Demeulenaere & Emi Kodama ‘You make a better door than you do a window’ tot 30 april in Beursschouwburg, Rue A. Ortsstraat 20-28, Brussel. Open wo-za 12-18 u. www.beursschouwburg.be

Bovenop de zaterdagse performances doet ook Emi Kodama zelf een aantal maal een performance, waarin ze je doorheen de tentoonstelling leidt: op 11 maart en 1 en 29 april om 19u30.

Keywords