Independent in Brussel

Gepubliceerd op: 9 November 2018

Tot en met zondag 11 november loopt de derde editie van Independent Brussels aan het Vanderborght-gebouw aan de Schildknaapstraat. Gespreid over vijf verdiepingen nemen een zestigtal galeries deel, waarbij meer dan 70 procent uit het buitenland komt. Specifiek aan Independent is dat er niet gewerkt wordt met white cubes, maar met de wanden van het gebouw zelf, en dat de meeste galeries maar één of twee kunstenaars tonen, zodat je dieper op hun werk kan ingaan.

Zo heeft de jonge Belgische Nel Aerts een solo bij Carl Freedman New York en toont ze werk bij Plus One-Gallery Antwerpen. Aerts toont schilderijen en collages, waarbij ze vrijelijk verwijst naar Philip Guston en co, maar tegelijk een heel originele, frisse aanpak bezigt. Ook fris is het werk van Femmy Otten bij Galerie Fons Welters Amsterdam: ze toont onder meer een geschilderd zelfportret en eentje van haar dochter. Op een wand maakte ze ook één van de befaamde muursculpturen, waarmee ze bekend werd.

Andere opgemerkte soloshows zijn die van Gergö Szinyova bij Kisterem, van Julie Bena bij Joseph Tang en van Alex Clarke bij Super Dakota. Independent richt zich vooral op jonge kunst, maar er is ook werk van ‘oudere’ kunstenaars te zien, zoals een nooit eerder getoond schilderij van Pasquiat en typisch werk van Warhol, Robert Indiana, Ben Vautier en Jacques Charlier.

Daarnaast trekt Independent de kaart van performance en screenings: er is een drukbezet programma, met wel elk uur een activiteit. Het show- en VIP-gehalte is hoog bij Independent.

MR

 

 

Fotogalerij

Praktische Info

Independent Brussels, Vanderborght Building, Schildknaapstraat 50, Brussel. Open van 12-19 u., vr. tot 21 u. independenthq.com

Keywords

Geen keywords beschikbaar.