Isabel Fredeus wint Young Artists Prize

Gepubliceerd op: 27 June 2018

Afgelopen weekend sleepte Isabel Fredeus (°1991) de Young Artists Prize in de wacht; zij ontvangt een geldprijs van € 5.000. Daarnaast werd ook de publieksprijs van deze creatiewedstrijd door haar gewonnen.

Voor de tweede maal organiseerde de vriendenvereniging van het Middelheimmuseum, de Middelheim Promotors vzw, met de steun van Delen Private Bank en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, een creatiewedstrijd voor kunst in openlucht. Daarmee ondersteunt zij jong talent en bevordert zij de creatie van beeldend werk.

Alle beeldend kunstenaars, jonger dan 30 jaar die in België wonen, mochten aan deze wedstrijd deelnemen en 54 kunstenaars stelden een nieuw werk voor. Het gaat dus om een voorstel voor een oorspronkelijk werk dat na de selectie gerealiseerd kan worden binnen een tijdspanne van 5 maanden. De jury selecteerde een winnaar uit drie laureaten. Isabel Fredeus sleepte de felbegeerde prijs in de wacht.

Uit de inzendingen koos een jury, samengesteld uit Sara Weyns (directeur Middelheimmuseum), Luc Bertrand (voorzitter raad van bestuur Middelheim Promotors), Filips De Ferm (adviseur directiecomité Delen Private Bank), Katrien Laenen (Coördinator Kunstcel Vlaamse Gemeenschap) en Adrien Tirtiaux (kunstenaar), in januari drie laureaten: Isabel Fredeus, Marta Galmozzi en Florian Mertens. Deze kunstenaars mochten hun ontwerp realiseren op verschillende plaatsen in het Middelheimmuseum.

 

 

Praktische Info

De werken van de drie laureaten zijn nog te bewonderen tot eind 2018. www.middelheimmuseum.be

Keywords