Jef Cornelis bij Argos

Gepubliceerd op: 3 March 2016

Een retrospectieve is per definitie een tijdsbeeld. Het gaat terug in de tijd en (re)construeert het traject van een kunstenaar. Voor Jef Cornelis begint dat goed vijftig jaar geleden – in 1963 om precies te zijn – met zijn eerste televisieprogramma’s voor de BRT. Zijn laatste programma maakt hij in 1998 voor de VRT. In de vijfendertig jaar daartussen verandert meer dan enkel de naam van de omroep.

Praktische Info

‘Inside the White Tube. Een retrospectieve blik op het televisiewerk van Jef Cornelis’ tot 27 maart in Argos, Werfstraat 13, Brussel. Open wo-zo van 11-18 u. Een uitgebreide catalogus bij de tentoonstelling is beschikbaar op expo.argosarts.org. Tot 29 februari toont Cinematek meer werk.

Nog meer is beschikbaar op canvas.be

Van 11 tot 23 maart wordt in Gent, Antwerpen, Kortrijk en Luik in het reflectieve programma ‘111h31’19’’’ ook aandacht besteed aan het oeuvre van Cornelis. Binnen dat programma wordt in de Beursschouwburg op 16 maart een symposium ‘Televisionism’ georganiseerd met verschillende sprekers en vertoningen. www.beursschouwburg.be

Keywords