Kasper Bosmans in CIAP Hasselt

Gepubliceerd op: 21 April 2016

De solotentoonstelling ‘Loot, Soil and Cleanliness’ van Kasper Bosmans is meteen een schot in de roos voor de nieuwe CIAP-directrice Louise Osieka. Een talrijke opkomst van curatoren, critici, kunstenaars en kunstliefhebbers uit de meest uiteenlopende uithoeken van België, levert hiervoor het bewijs. De tentoonstelling werd aandachtig bekeken, veelvuldig besproken en gesmaakt. Nooit eerder werden zoveel kunstwerken van Kasper Bosmans bij elkaar gebracht in één tentoonstelling. Deze samenstelling van ouder en nieuw werk slaagt er dan ook in om een diepere inzage te geven in de onderlinge verbanden tussen de werken en de continuïteit van het oeuvre.

Kasper Bosmans: "Als kunstenaar steel je voortdurend, daarom symboliseert deze (mis)daad eerder de manier waarop ik mezelf de dingen toe-eigen, dan dat het kritiek geeft op de erbarmelijke toestand van het museum."

Fotogalerij

Praktische Info

Loot, soil and cleanliness tot 05 juni in CIAP, Lombaardstraat 23, Hasselt. Open wo-vr van 11-18 u., za-zo van 13-17 u. www.ciap.be

Keywords