Klaas Rommelaere 'Vlaggen / Flags'

Gepubliceerd op: 6 December 2017

Van 7 tot 10 december kunt u in het Antwerpse artistieke huis Het Bos de expo ‘Vlaggen/Flags’ gaan zien van Klaas Rommelaere. Rommelaere haalde een mastergraad aan de afdeling mode van het Gentse KASK maar houdt zich ook bezig met handwerk – dat werd een soort tweede natuur. Voor zijn maskers, tapijten, vlaggen en installaties gebruikt hij traditionele technieken, handwerk, textiel en prints. Geïnspireerd door etnische kostuums en culturen, zijn persoonlijke omgeving en films heeft hij kleurrijke en verrassende stijl ontwikkeld, met geometrische vormen en bizarre cartoonachtige elementen.

Rommelaere is sinds oktober in residentie in het Bos. Samen met anderstalige nieuwkomer uit Boslabs ontwierp hij logo's en tekeningen. Deze werden door ouderen uit enkele dienstencentra in Antwerpen geborduurd. De kunstenaar toont nu de verzameling geborduurde vlaggen die hij de voorbije maanden zo componeerde met het borduurwerk van zowel senioren uit Merksem, als minderjarige vluchtelingen en andere bezoekers van de Het Bos.

Rommelaere beschouwt een vlag als een beeldverhaal, als een manifest van een individu of groep. Een vlag toont waar mensen voor staan, wat hun idealen zijn. In Vlaggen/Flags combineert hij de beeldtaal van de diverse groepen en individuen waarmee hij samenwerkte tot één fascinerende installatie.

Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords