Kunst & Zwalm

Gepubliceerd op: 22 August 2017

Op zaterdag 26 augustus opent de kunstbiënnale Kunst & Zwalm. Gedurende drie opeenvolgende weekends kunnen kunstliefhebbers via een uitgestippeld traject door de Vlaamse Ardennen genieten van interventies en werken van meer dan twintig kunstenaars die velden, schuren, kerken en andere plaatsen in het golvende landschap bezetten. Onder hen Leo Copers, Charlie De Voet, Gert Scheerlinck, Klaas Van der Linden, Nicoline van Stapele en Claire Stragier.

Kunst & Zwalm, een organisatie van de vzw Boem, is uitgegroeid tot een evenement met vele vertakkingen. Zo zal kunstenaar Patrick Van Caeckenbergh, die in Zwalm woont, op zondag 3 september zijn praktijk toelichten tijdens een publiek interview met Tom Van Imschoot in de kerk van Michelbeke. Maya Roest sluit af met een dansperformance. Andere kunstenaars gaan op zaterdag 9 september in dezelfde kerk aan de slag met virtual reality. Nog anderen werken op residentieplaatsen in de stad Zottegem en kunnen via live streaming gevolgd worden.

De curator van deze editie van K&Z met als titel ‘(re)publiek’ is Thijs Van der Linden.

 

 

Praktische Info

Kunst & Zwalm, op 26 en 27 augustus, 2 en 3 september, 9 en 10 september telkens van 13-19 u. Vertrekpunt Stella Matutina, Groenstraat 15, Michelbeke (Brakel), Belgium. Toegang 5 euro. Meer info via kunst-en-zwalm.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.