Kunstenaars coveren The White Album

Gepubliceerd op: 8 November 2018
Wat krijg je als je 15 hedendaagse kunstenaars vraagt om The White Album tóch een cover te geven? Studio Brussel viert de vijftigste verjaardag van The Beatles met een tentoonstelling én een veiling (voor het goede doel).
Op 22 november viert ‘The Beatles’ van The Beatles zijn vijftigste verjaardag. We kennen het album beter onder de bijnaam ‘The White Album’, omwille van de opvallend eenvoudige cover, ontworpen/bedacht door de Britse popart kunstenaar Richard Hamilton én Paul McCartney. In 1968 viel je meer op met een eenvoudig concept dan met een drukke, psychedelische hippie-hoes.
Om de verjaardag van het iconische album te vieren zocht Stijn Van de Voorde (Studio Brussel) met behulp van kunstkenners Jan Hoet Jr en Eva Goethals naar vijftien interessante, hedendaagse Belgische kunstenaars die het op dit ogenblik (internationaal) zeer goed doen. Ze vroegen hen om de hoes van het iconische album voor de gelegenheid een alternatief ontwerp te geven. Een kunstwerk OP een kunstwerk dus.
Artiesten als (o.a.) Sammy Slabbinck, Roa, Koen van den Broek, Anouk De Clerq, Gideon Kiefer, Dennis Tyfus, Matthieu Ronse, Hannes Van Severen & Fien Muller, Thomas Bogaert, Joris Van de Moortel, Bué The Warrior, Manor Grunewald, Tinka Pittoors en Lieven De Boeck werken op dit ogenblik hun exemplaar af.
Bekijk alle resultaten vanaf 21 november bij Fosbury and Sons in Antwerpen. Op de verjaardag zelf, op 22 november, veilt StuBru de werken voor vzw KunstZ, een van de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week. Deze vzw begeleidt en ondersteunt artiesten van diverse origine. Ze werken vaak samen met gevluchte kunstenaars, maar ook met jongeren met mixed roots die gedreven zijn om hun artistiek talent te ontwikkelen.
 

 

 

Praktische Info

Gratis te bezichtigen bij Fosbury and Sons, Mechelsesteenweg 271, Antwerpen, op wo. 21 en do. 22 nov. van 14u-18 u. Veiling: do. 22 november om 20 u. Meer praktische informatie vind je op stubru.be
 

Keywords

Geen keywords beschikbaar.