Kunstenfestival Watou gaat door

Gepubliceerd op: 7 March 2017

Goed nieuws voor het Kunstenfestival Watou. Nadat in april 2016 bekend raakte dat vzw Kunst vanaf 2017 niet langer structureel erkend zou worden binnen het kunstendecreet en dus onder andere het voortbestaan van Kunstenfestival Watou op de helling kwam te staan, raakte gisteren bekend dat De stad Poperinge, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap een overeenkomst ondertekenden die het voortbestaan van Kunstenfestival Watou garandeert voor minstens drie jaar. Stad Poperinge vroeg vzw Kunst, die het Kunstenfestival al zeven jaar op rij organiseerde, om de organisatie verder de zetten. Komende zomer zal u dus in het grensdorp Watou kunnen genieten van de 38ste editie van het belevingsfestival – dit jaar van 4 juli tot 2 september.

De stad Poperinge, de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap engageren zich samen voor 350.000 euro, ongeveer de helft van het totale organisatiebudget van een editie van het Kunstenfestival. De overige middelen haalt vzw Kunst uit eigen inkomsten, o.a. een een crowdfunding-actie die vorige zomer werd gestart en die nog tot eind maart loopt en tot nu toe al 24.000 euro opleverde. Daarnaast gaan de vzw nog op zoek gegaan naar enkele externe sponsors om de middelen verder aan te vullen.

Intendant Jan Moeyaert over de beslissing: “Zeker opgelucht. De onzekerheid van het voorbije jaar woog zwaar en zorgde er zelfs voor dat de helft van ons team, dat eigenlijk al veel te klein was, wegviel. Naast de zoektocht naar geld moesten we dus ook op zoek naar nieuwe medewerkers. Wat niet evident is als je zelf geen zekerheid hebt over het voorbestaan van je organisatie. Maar vandaag staan we er, na een lange periode van onderhandelingen, eindelijk terug. Het team werd aangevuld met enkele enthousiaste mensen, de financiële situatie lijkt in orde te komen en ook inhoudelijk ziet het er goed uit. Met ‘over alleenigheid en ondragelijke eenzaamheid’ als rode draad werken we ook dit jaar opnieuw rond een actueel en verbindend thema. De artistieke longlist groeit al een tijdje en we zijn dan ook blij dat ze vandaag echt concreet van start kunnen gaan met de organisatie van wat volgens ons opnieuw een boeiende editie zal zijn. Het wordt hard werken, maar we hebben genoeg ervaring en goesting in huis om er helemaal voor te gaan.”

Praktische Info

Wie graag nog intekent en bijvoorbeeld zijn of haar naam in de volgende catalogus ziet staan, kan alle informatie over de verschillende formules vinden op de website. www.kunstenfestivalwatou.be

Keywords

Geen keywords beschikbaar.