Laureaten HISK 2018 stellen tentoon

Gepubliceerd op: 26 November 2018

De twaalf laureaten van de lichting 2018 van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) stellen hun eindwerk(en) tentoon in de voormalige kazerne aan de Gentse Charles de Kerchovelaan, onder de noemer ‘Show me tomorrow, we will go there’. Het gaat om Anaïs Chabeur, Che Go Eun, Pieter de Clercq, Marijke De Roover, Bram Demunter, Liesbeth Henderickx, Susanna Inglada, Chloé Op de Beeck, Mostafa Saifi Rahmouni, Leander Schönweger, Sarah Smolders en Lisa Wilkens.

Alle kunstenaars stellen tentoon in een of meer eigen lokalen in het gebouw, behalve Bram Demunter: hij hing zijn sterke, haast fauvistisch-figuratieve schilderijen op in de gang op het gelijkvloers. Er is ook een ‘Watercolour Room’, met aquarellen van de laureaten, maar ook van andere kunstenaars als Bernd Lohaus, Thé van Bergen, Fia Cielen, Lieve Van Stappen, Lucas Devriendt, Kasper de Vos en anderen.

Bij de tentoonstelling, die tot 16 december loopt, hoort ook een catalogus, onder de mooie titel ‘Quelle beauté, quel calme, j’ai vu les nuages et, au loin, leurs ombres légères…” Het boek werd geconcipieerd en ontworpen door Wilfried Huet, bezieler van het tijdschrift Gagarin. Het past hier hetzelfde principe toe: de kunstenaar komt autonoom aan het woord.

De catalogus is te koop.

Praktische Info

‘Show me tomorrow, we will go there’ in het HISK, Charles de Kerchovelaan 187a Gent, tot 16 december. Open do-ma van 12 tot 18 u. www.hisk.edu

Keywords