Lezersevent H ART Fundatie – MSK Gent

Gepubliceerd op: 16 October 2017
Van Bosch tot Tuymans: een vitaal verhaal
 
Tien jaar na de renovatie van het museumgebouw schrijft het Museum voor Schone Kunsten Gent een nieuw verhaal. In de presentatie doorbreken thematische uitstappen de chronologie en leggen over de eeuwen heen nieuwe verbanden. Je vindt voortaan zalen gewijd aan het portret,  het 19de-eeuwse salon met landschappen en figuren, de kunst uit de Leiestreek, het expressionisme en de abstracte kunst. James Ensor, Théo Van Rysselberghe en George Minne krijgen voortaan elk een eigen zaal.
Omdat de kunst van nu steeds een plaats heeft in het museum, werkt het MSK  ook dit najaar samen met hedendaagse kunstenaars. Ria Verhaeghe toont in de zalen met middeleeuwse kunst haar ‘Verticals’, die verwant zijn aan de Vlaamse Primitieven. Patrick Van Caeckenbergh tovert de Gouden Eeuw om tot een wonderkamer. Bijna 30 jaar nadat Luc Tuymans in het museumgebouw een solotentoonstelling hield die zijn nationale doorbraak werd, waagde hij er zich vandaag voor het eerst aan de frescotechniek.
 
H ART Fundatie en MSK slaan de handen in elkaar en bieden de H ART-lezers een uniek event aan: op zaterdag 18 november organiseert het MSK een gratis rondleiding met gids. Start om 10u30, de rondleiding duurt zo’n negentig minuten. Na afloop van de rondleiding wordt een drankje aangeboden door het museum.

Praktische Info

Aantal personen: 2 groepen van max. 20 personen.
Inschrijven: MSK.communicatie@stad.gent
 

Keywords