Lieselotte Vloeberghs wint Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People

Gepubliceerd op: 27 June 2018

Afgelopen weekend kreeg Lieselotte Vloeberghs (°1994, Lier, BE) de Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People. Zij behaalde een Master in de Vrije Beeldende Kunsten aan Luca School of Arts in Gent in 2017. Haar artistieke praktijk is gericht op de wisselwerking tussen tekst en beeld en bevat naast tekeningen en boeken ook ruimtelijke installaties en performances.

De Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. | Coming People is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars die net afstudeerden aan een Belgische hogeschool voor beeldende kunsten en een samenwerking tussen S.M.A.K. en de Vrienden v/h S.M.A.K. Met dit initiatief willen beide partners kansen bieden aan opkomend talent dat niet altijd even vlot de weg vindt naar de professionele kunstwereld.

Voor deze editie werden 9 finalisten geselecteerd: Henry Andersen, Elias Cafmeyer , AnaÏs Chabeur, Maud Gourdon, Jonathan Paepens, Lien Van Ranst, Lieselotte Vloeberghs, Justyna Wierzchowiecka en Guy Woueté.

Op basis van de presentaties van de finalisten koos de jury - Sonia Dermience (directrice Komplot, Brussel), Antony Hudek (directeur curatorial studies, KASK, Gent), Frank-Thorsten Moll (directeur IKOB, Eupen), Niels Van Tomme (directeur De Appel Arts Centre, Amsterdam), Philippe Leeman (voorzitter van de Vrienden v/h S.M.A.K.) en het artistiek team van S.M.A.K. – uiteindelijk de winnaar van de de prijs.

Bij het slot van de tentoonstelling op zondag 2 september 2018 zal ook de publieksprijs toegekend worden aan de kunstenaar die de meeste voorkeurstemmen ontving van het publiek. Stemmen kan online bij S.M.A.K.

Praktische Info

Het werk van de negen laureaten is tot 2 september te zien in het S.M.A.K. Tot dan kan er ook gestemd worden. www.smak.be

Keywords