LLS 387 wordt LLS Paleis

Gepubliceerd op: 15 January 2018
Niet alleen gaf Ulrike Lindmayr na tien jaar artistieke en zakelijke leiding van LLS 387 recent het stokje door aan Stella Lohaus, de instelling verhuisde op een mooie zondag in januari (14 januari 2018 om precies te zijn) ook van locatie. Om die bijzondere gelegenheid te vieren en de verhuizing kracht bij te zetten initieerden Kati Heck en Ria Pacquée een feestelijke stoet van het oude adres in de Lange Leemstraat naar het nieuwe adres in de Paleisstraat 140.
 
Ulrike Lindmayr en Stella Lohaus benadrukken dat ze de overdracht van de vzw en de overgang van het werk van de ene naar de andere zien als een ‘estafetteloop’. Of zoals het op de website van LLS – nu LLS Paleis – staat te lezen: ‘Met deze metafoor willen Lindmayr en Lohaus aangeven dat een opvolging geen stijlbreuk hoeft te betekenen en dat de estafettestok kan doorgegeven worden zonder te vallen. Het verleden is niet noodzakelijk iets waartegen je je moet afzetten.’
 
Tot 18 februari is er een project zichtbaar aan de gevel van het oude en het nieuwe adres van LLS. In maart zal de eerste tentoonstelling van LLS Paleis de deuren openen.
Fotogalerij

Praktische Info

LLS Paleis, Paleisstraat 140, Antwerpen. www.llspaleis.be
 

Keywords