Luk Berghe overleden

Gepubliceerd op: 24 April 2017

De Belgische kunstenaar Luk Berghe (1954-2017) werd geveld door een plots hartfalen. Luk Berghe ordende de wereld via zijn artistiek onderzoek naar het wereld- en kunstgebeuren in het tijdperk waarin hij leefde. 

Berghe had in zijn carrière heel wat buitenlandse tentoonstellingen, Wenen, Berlijn, Istanbul. In eigen land kreeg hij weinig aandacht omdat zijn kritische noot moeilijk werd begrepen, zijn houding t.o.v. het kunstestablishment was op zijn minst kritisch te noemen.

Luk Berghe was vaste partner van BruthausGallery in Waregem. Hij had er verschillende projecten (Three Generations, VERSUS, KOCMOC, Camouflaged Pearls, ..), zowel solo als in groepstentoonstellingen. ‘KOCMOC’ was vorig jaar in de galerie te zien. Uit HART # 155: ‘De tekeningen van Luk Berghe lijken op het eerste gezicht te behagen, tot je beter kijkt en de dubbele bodems en boodschappen ontdekt. We zien het hondje Laika dat klaar zit om de ruimte te worden ingestuurd, het modernistische luchthavengebouw in L.A., we zien Stardust, een van de grootste casino’s in Las Vegas, de ontploffing van de Challenger, een astronaut en een kosmonaut, … Kortom allemaal zaken die met moderniteit te maken hebben.

Berghe zou in juli een tentoonstellingsproject in Regensburg (D) hebben, staat op de longlist van de Thessaloniki Biënnale 2017 en ging voor september-oktober van dit jaar een groot project in BruthausGallery cureren: ‘Non Persons, Non Places, Non Situations’, samen met Pinar Ogrenci (TK) en Elisabeth Ida (ID). 

BruthausGallery neemt deze projecten nu over.

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.