Nav Haq curator voor Göteborg Biennial 2017

Gepubliceerd op: 30 May 2016

De Göteborg International Biennial for Contemporary Art (GIBCA) stelt voor 2017 Nav Haq aan als curator. De senior curator van het M HKA is daarbij niet aan zijn proefstuk toe. Haq werkte reeds mee aan talloze solo- en groepstentoonstellingen, alsook Belgische festivals als Contour (Mechelen, 2007). In 2012 kreeg hij de Independent Vision Award for Curatorial Achievement in New York.

“Ik ben erg blij met deze uitnodiging”, laat de curator weten. “De GIBCA is een erg ambitieus en experimenteel initiatief, waarmee ik graag in zee wil gaan. Voor de editie van 2017 speel ik met enkele vragen rond Europa, haar waardensysteem en de dunne grens tussen bescherming en het geweld dat daarmee gepaard gaat.” Dit thema ligt in de lijn van Haqs andere werk als schrijver. Hij gaat steeds op zoek naar de schemerzone tussen cultuur en politiek, tussen theorie en praktijk. “Ik vraag me af wat er gebeurt met secularisatie als er zich een politieke crisis voordoet”, verduidelijkt hij, “Ik vraag me af hoe cultuur evolueert als het politiek systeem faalt. Dat wil ik uitzoeken in samenwerking met de kunstenaars tijdens de Biënnale” Het zal de negende editie zijn voor het Scandinavisch kunstenfestival, dat in de vorige jaren uitgroeide tot één van de grootste internationale Hedendaagse kunst events van Zweden.

De GIBCA 2017 vindt plaats tussen 9 september en 19 november in de Röda Sten Konsthall, alsook op andere locaties doorheen de stad. Meer informatie op www.gibca.se

Praktische Info

Göteborg International Biennial for Contemporary Art

9 september - 19 november 2017

www.gibca.se

Keywords