STRTKit #2 Ode de Kort

Gepubliceerd op: 21 April 2016

Begin 2016 schoot de tweede editie van STRTKit uit de startblokken. Opnieuw delen vijf jonge kunstenaars (in feite vier en één kunstenaarsduo) een jaar lang een atelier onder de vleugels van Studio Start, AIR en Extra City in Antwerpen. Die zorgen voor de praktische omkadering en voor een intensieve begeleiding via studiobezoeken, gesprekken met curators, een projectweek in het buitenland – wat zal uitmonden in een groepstentoonstelling aan het eind van het project. H ART stelt de kunstenaars aan u voor via gesprekken met elk van hen. Ode de Kort bijt de spits af.

Balanceren tussen fotografie en sculptuur

Ze haalde haar master binnen de afdeling fotografie van het KASK in Gent, maar eigenlijk begon het scupturale binnen het werk van Ode de Kort (°1992) zich al te manifesteren tijdens haar studie – vandaag kan men het situeren ergens op het snijvlak tussen fotografie en beeldhouwkunst.

Ode de Kort: "Soms voel ik aan dat een sculptuur iets heel monumentaals krijgt door er een beeld van te maken, of juist iets heel fragiels – dan is het sterker als ik het fotografeer, dan wanneer ik het gewoon zou neerzetten. Maar soms is zo’n foto niet nodig."

Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords