Philippe Van Snick wint Ultimas-prijs

Gepubliceerd op: 2 March 2018

Beeldend kunstenaar Philippe Van Snick is laureaat beeldende kunst van de Ultimas, de Vlaamse cultuurprijzen die op 27 februari jl. door cultuurminister Sven Gatz in Antwerpen uitgereikt werden. Johann  Grimonprez kreeg de prijs voor Film, Gijs Van Vaerenbergh voor Vormgeving, Paul Schyvens van de Roma voor Cultureel Ondernemerschap en actrice Viviane De Muynck voor Algemene Culturele Verdienste.

De ULTIMAS zijn de prijzen waarmee de Vlaamse Gemeenschap het cultureel belang van het werk van de laureaten erkent. De Vlaamse Cultuurprijzen worden al sinds 2003 uitgereikt aan toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen.

Ultimas-laureaat Philippe Van Snick werd door de VRT ook gekozen voor een kunstopdracht in het nieuwe VRT-gebouw, dat ontworpen wordt door Robbrecht & Daem en Dierendonckblancke Architecten.

Philippe Van Snick speelde in op de basiselementen van de opdracht. Daarin werd een artistieke interpretatie gevraagd bij de tuinkamers die deel uitmaken van het architecturaal ontwerp. Van Snicks voorstel is een compositie van kleurrijke, driedimensionale, tienhoekige objecten die zullen interageren met de zuidgevel van het nieuwe VRT-gebouw. Daarbij vindt de artiest een evenwicht tussen de eigen beeldtaal en de vraag van de VRT.    

 

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords