René Heyvaert in Museum M Leuven

Gepubliceerd op: 20 September 2018

Het Museum M in Leuven brengt de eerste grote overzichtstentoonstelling van het oeuvre van architect en kunstenaar René Heyvaert sinds 2003. Curatoren zijn Eva Wittocx en Peter Swinnen. Laatstgenoemde is ook architect van de renovatie van de woning die René Heyvaert in Destelbergen ontwierp voor zijn broer. Swinnen schreef volgende tekst.

Het is opvallend hoe zelden het artistiek en architecturaal werk van René Heyvaert (1929-84) publiek getoond wordt. De laatste overzichtstentoonstelling dateert alweer van 2003 (S.M.A.K. Gent). Sindsdien dook Heyvaerts werk sporadisch en in veeleer homeopatische dosissen op binnen lokale groepstentoonstellingen. Zijn architecturale bricolage werd het afgelopen decennium dan weer incrementeel populair bij (Belgische) architecten. Museum M brengt voor het eerst een Heyvaert dubbeltentoonstelling, de architect en de kunstenaar. Een tentoonstelling als vlugschrift?

Peter SWINNEN

Fotogalerij

Praktische Info

‘René Heyvaert’ in museum M Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28 Leuven, tot 10 februari 2019. Open ma-di en vr-zo van 11-18 u., do 11-22 u. www.mleuven.be

Keywords