Rirkrit Tiravanija bij Tommy Simoens in Antwerpen

Gepubliceerd op: 20 December 2018

Op een druilerige zondagnamiddag heb ik een afspraak bij galerie Tommy Simoens in Antwerpen voor een interview met Rirkrit Tiravanija. De vitrine van de galerie blijkt er vervangen door een bakstenen muur, en ook de deur is geblokkeerd. Niemand die er binnen of buiten kan. Na een kort telefoontje word ik gevraagd te wachten in het volkse café ernaast. Tiravanija is met vertraging op komst uit Museum Dhondt-Dhaenens te Deurle, waar hij enkele dagen in residentie was. De tentoonstelling zou pas later die avond opengaan, en ik heb geen idee van wat daar te zien zal zijn − iets waar de kunstenaar duidelijk plezier in vindt.

Rirkrit Tiravanija: "Tentoonstellingen maken in galeries is evengoed omgaan met de context van de kunst. En die werpt nog steeds vragen op. Zelfs aan het huidige klimaat van de kunstmarkt moeten we blijven deelnemen en ons de vraag stellen waar het over gaat."

Pieter VERMEULEN

Fotogalerij

Praktische Info

‘Rirkrit Tiravanija − Antwerp Roast’ tot 20 januari bij Tommy Simoens, Waalsekaai 31, Antwerpen. Open wo-za van 13-17 u. www.tommysimoens.com

Keywords