Sanne De Wolf in Gent en Brugge

Gepubliceerd op: 16 November 2018
In Gent openden Cedric Verhelst en Tim Vanheers recent een nieuwe kunstruimte Arrière-pensée: een plaats – zoals de twee zelf zeggen – voor kunsten, experimenten en bijbedoelingen. Ze willen kunstenaars, ontwerpers en architecten de gelegenheid geven om werk te tonen dat in het museum- of galeriecircuit moeilijker aan bod komt. Twijfel, creatieve vrijheid en fragiele ideeën zijn toegelaten. Zo willen ze een lacune in het Gentse kunstlandschap vullen, en hun enthousiasme over kunstenaars delen met de wereld.
De eerste kunstenaar die aan bod kwam was de Sanne De Wolf (woont en werkt in Antwerpen). Vanuit een fascinatie voor teken- en taalsystemen maakt ze kunst met een conceptuele inslag in heel diverse materialen, zoals porselein, gips, papier en textiel, maar ook performances en video's. De Wolfs werken zijn uiterst subtiel, vaak fragiel en hebben onmiskenbaar een poëtische inslag. Verbinding staat centraal in haar oeuvre, zowel sociaal, geografisch, cultureel als historisch. Hoewel engagement een essentieel fundament is van haar werk, is het zelden expliciet.
De Wolf toont in Arrière-pensée een selectie van recente werken, waaronder een video en enkele compleet nieuwe experimentele sculpturen. Vele hiervan ontstonden tijdens en na residenties in Iran en Libanon.
 
In de Bogardenkapel in Brugge deed De Wolf op 9 november dan weer de performance ‘Ah, if liberty sang a song’ met Jinoos Taghizadeh. Die performance kwam er op initiatief van Michel Dewilde.

Praktische Info

Sanne De Wolf 'Morning Call' tot 23 november in Arrière-pensée, Sint-Pietersplein 21, Gent. Open vr van 14-21 u. en op afspraak. www.arriere-pensee.be  www.sannedewolf.com

Keywords