Sarah & Charles in Netwerk Aalst

Gepubliceerd op: 23 December 2015

Kunnen we leven zonder illusies? De opkomst van film, televisie en internet creëert een nieuwe realiteit waar we maar al te graag in meegaan en vertoeven. Een illusionaire wereld waar alles mogelijk is. Vaak oogt deze aantrekkelijker en spannender dan ons eigen leven. Het werk van het kunstenaarsduo Sarah & Charles draait om het aanbieden van illusies. Eens we ons daaraan overgeven, volgt meteen de koude douche. Wat we zien is slechts een constructie. Ook nu met ‘An Unbelievable Truth’ in Netwerk Aalst is het dwalen tussen fictie of realiteit, overgave of ontnuchtering. Flirten met grenzen doet leven.

Sarah & Charles: "Ooit verzorgden we de scenografie voor een opera. Achter de coulissen was de operazanger een totaal andere persoon dan op de scène. Hij onderging gelijk een metamorfose. Dat trof ons danig. We zoeken zelf naar de frictie tussen het moment achter de coulissen en het moment dat je op het podium staat en je overgeeft aan je rol."

 

Praktische Info

‘An Unbelievable Truth’ tot 6 maart in Netwerk Aalst, Houtkaai 15, Aalst. Open wo-vr 11-17 u., za-zo 14-18 u. www.netwerk-art.be

Keywords