Sculpture Forum: ‘Sculpting Nature: landart, ecoart, bioart’

Gepubliceerd op: 24 August 2016
Het Sculpture netwerk is een Europees netwerk van kunstenaars, verzamelaars, kunstprofessionals en -liefhebbers die bezig zijn met hedendaagse sculptuur. Het werd tien jaar geleden opgericht en telt 1000 leden in 40 landen. Jaarlijks organiseert het netwerk een Forum waar iedereen samenkomt. Dat Forum gaat dit jaar door van 29 september tot 1 oktober in Antwerpen en Brussel, onder curatorschap van curator en recensent Anne Berk (NL). Binnen het thema van dit jaar ‘Sculpting Nature: landart, ecoart, bioart’ wisselen internationale experts en kunstenaars van gedachten over de relatie tussen mens, natuur en kunst.
De sprekers zijn internationale coryfeeën, waaronder Nils Udo (DE), bekend vanwege zijn interventies in de natuur, Alan Sonfist (VS), pionier op het gebied van de ecoart, die al in 1965 een braakliggend terrein in de steenwoestijn New York teruggaf aan de natuur, en Koen Vanmechelen (BE), voorloper bij het werken met  met levende dieren. Experts zoals Clive Adams (GB), oprichter en directeur van het Centre for Contemporary Art and the Natural World en Sue Spaid (VS), curator en schrijver, zetten de ‘groene kunst’ in perspectief.
De lezingen vinden plaats op 30 september bij de Verbeke Foundation in Kemzeke. Het randprogramma op 29 september en 1 oktober omvat bezoeken aan Middelheim Museum te Antwerpen, en privécollecties in Brussel, waaronder de Vanhaerents Art Collection en de Boghossian Foundation-Villa Empain.

Praktische Info

Meer info via www.sculpture-network.org
 

Keywords

Geen keywords beschikbaar.