Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat in Argos

Gepubliceerd op: 25 September 2014

Drie jaar geleden maken de Brusselse kunstenaars Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat (beiden °1983, Tel Aviv) een kleine film, boordevol potentieel: ‘Printed Matter’. Vandaag brengt Argos Brussel het eerste overzicht van hun prille oeuvre: ‘Square’. Alle thema’s uit hun eerste film worden verder uitgediept in de drie werken die erop volgen: geschiedenis, ruimte, media, politiek en de plaats van de kijker in dat alles.

Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat: "De uitdaging in ‘Orientation’ was om een zeer mooi kunstwerk anders in beeld te brengen. Je vindt zoveel foto’s van het werk online, van amateurs en van beroepsfotografen, maar het is altijd zeer mooi. We willen ons deze sculptuur eigen maken. Vandaar de aandacht voor de materie, eerder dan voor de sculptuur. We zoeken naar menselijke sporen op de sculptuur."

Fotogalerij

Praktische Info

Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat. ‘Square’ tot 26 oktober bij Argos, Werfstraat 13, Brussel. Open wo-zo van 11-18 u. www.argosarts.org

‘Printed Matter’ is op 20, 24 en 26 november ook te zien in het oorspronkelijke 16mm-formaat in Cinematek als deel van de hommage aan Sébastien Koeppel.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.